kategorije pretrage

III/09, broj: 3329-01/2017

Zagreb, 17/11/2017


STANICAMA ZA REDOVNI TEHNIČKI PREGLED VOZILA - S V I M A -

PREDMET: Naljepnica tehničkog pregleda plinskog uređaja, upis dodatnih pneumatika, prijava promjene tehničkog stanja, dodatno tumačenje 2. točke okružnice broj: 2503-02/2017

  1. Da li je potrebno lijepiti naljepnicu tehničkog pregleda plinskog uređaja na spremnik?

Od 1.1.2018. godine naljepnicu tehničkog pregleda plinskog uređaja (slika 1) više NIJE potrebno lijepiti na spremnik plinske instalacije. Također iste više nije potrebno naručivati.

 

Slika 1. Naljepnica tehničkog pregleda plinskog uređaja

 

  1. Može li se dodatna odobrena dimenzija pneumatika upisati u prometnu dozvolu bez pregleda vozila?

Da. Upis dodatnih pneumatika bez pregleda vozila može se obaviti bez vozila u slučaju da se dodatni pneumatici upisuju iz: potvrda o ispitivanju, izjava ili potvrda o sukladnosti, potvrda generalnog zastupnika i kataloga CVH.

  1. Kada je potrebno prijaviti promjenu tehničkog stanja?

Zbog promjene načina elektroničke dostave podataka prema MUP-u, kod promjene podataka o vozilu gdje vozilo NE MORA biti prisutno (npr.: upis dodatnih pneumatika, promjena podataka na osnovu dokumenata kao što su nabrojani u točki 2. ove obavijesti), NIJE POTREBNO prijaviti kroz postupak PROMJENA TEHNIČKOG STANJA (05). U ovim slučajevima se promjena provodi samo administrativno kroz registraciju.

U slučajevima promjene podataka gdje vozilo MORA biti prisutno i pregledano, osim ako se promjena podataka radi temeljem potvrde o ispitivanju, POTREBNO JE napraviti promjenu ili upis podataka kroz postupak PROMJENA TEHNIČKOG STANJA (05).

Ako se promjena podataka radi temeljem potvrde o ispitivanju, bilo da vozilo treba ili ne treba pregledati, promjena podataka se uvijek provodi samo kroz registracijski postupak (stručna obavijest br.: III/9, BROJ: 143-01/2014 od 13.01.2014.).

  1. Dodatno tumačenje 2. točke okružnice broj: 2503-02/2017 (Priznaje li se ispitivanje tahografa iz zemalja Europske unije?)

Priznaje se kao što je navedeno u okružnici 2503-02/2017, ali posebno treba obratiti pozornost kod digitalnih tahografa da ispitivanje mora biti obavljeno na registarske pločice RH koje se nalaze na vozilu.

Sukladno gore navedenom kada vozilo dođe iz uvoza na stranim registarskim pločicama i važećim ispitivanjem tahografa gdje je u uređaju tahografa navedena strana registarska oznaka, vozilo je potrebno uputiti na ponovno ispitivanje tahografa. Kod ponovnog ispitivanja u digitalni tahograf upisat će se hrvatske registarske oznake, a na vozilo će se zalijepiti nova naljepnica na kojoj neće biti strane registarske oznake.

Za sve dodatne informacije molimo vas da se obratite u CVH, Pododjel za tehnički pregled i registraciju vozila, tel. 01-4883-641, 01-4817-366, te na brojeve mobilnih telefona djelatnika Pododjela.

 

S poštovanjem,

 

Pomoćnik Uprave za tehničke poslove

mr. sc. Goran Pejić, dipl. ing.

Kontakti