kategorije pretrage

III/10, broj: 1482-01/2017

Zagreb, 10/05/2017


STANICAMA ZA REDOVNI TEHNIČKI PREGLED VOZILA - S V I M A -

PREDMET: Postupanje s lakim prikolicama koje su bile označene registarskom pločicom prije 31.12.2009.

Poštovani,

U 2013. godini u stanicama za tehnički pregled vozila implementirana je nova verzija aplikacije CVH.STP za evidenciju lakih prikolica. Lake prikolice koje su u trenutku implementacije imale važeći Karton tehničke ispravnosti lake prikolice, zadnji put evidentirane nakon 31.12.2009. godine, automatski su unesene u registar lakih prikolica.

Ukoliko se pojavi laka prikolica, zadnji put evidentirana prije 31.12.2009. godine, potrebno je prvo provjeriti, postoje li podaci u evidenciji MUP-a (telefonom).

a) Ukoliko postoje podaci u evidenciji MUP-a, potrebno je izvršiti odjavu kroz aplikaciju CVH.STP i nastaviti postupak evidencije uobičajenom procedurom, s pripadajućom svrhom popunjavanja (npr. 3468).

b) Međutim, ako nadležna PU/PP potvrdi da prikolice nema u evidenciji, potrebno je provesti postupak evidencije lake prikolice sa svrhom popunjavanja 18-prva evidencija. Nakon postupka evidencije, vrši se „ručna“ odjava „starog“ Kartona, ispunjavanjem obrasca za odjavu koji se nalazi u prilogu ove upute.

Nije dozvoljeno odjavu takve lake prikolice vršiti kroz aplikaciju CVH.STP.

Nakon popunjavanja navedenog obrasca, jedan primjerak se odlaže uz registarsku pločicu, a jedan se pohranjuje uz ostalu dokumentaciju lake prikolice koja se čuva u stanici za tehnički pregled vozila.

Grafički prikaz postupanja:

*** Ukoliko postupak nije moguće završiti sa svrhom popunjavanja 18, obavezno je kontaktirati CVH, Pododjel za tehnički pregled i registraciju vozila.

Gore opisan način rada je privremen i potrebno ga se do daljnjeg strogo pridržavati.

Za sve dodatne informacije molimo vas da se obratite u CVH, Pododjel za tehnički pregled i registraciju vozila, tel. 01-4883-641, 01-4817-366, te na brojeve mobilnih telefona djelatnika Pododjela.

 

S poštovanjem,

Pomoćnik Uprave za tehničke poslove

mr.sc. Goran Pejić, dipl.ing.

 

Dodaci: Prilog 1 (PDF, 33KB)

Kontakti