kategorije pretrage

III/14, broj: 358-01/2021

Zagreb, 20/02/2001


STANICAMA ZA REDOVNI TEHNIČKI PREGLED VOZILA

PREDMET: Postupak izdavanja Potvrda o udovoljavanju vozila za prijevoz određenih opasnih tvari

Poštovani,

Postupak izdavanja Potvrda o udovoljavanju vozila za prijevoz određenih opasnih tvari (u daljnjem tekstu: Potvrda) na predštampanim obrascima A4 formata, opisana je u okružnici: II/2, broj: 1844-01/2019 od 20. svibnja 2019. godine.

Budući je na određenom broju potvrda uočeno da su neispravno i neuredno ispisane uslijed neispravnog postavljanja obrasca potvrde u pisač, podsjećamo da je iste potrebno pažljivo i točno postaviti za ispis kako ubuduće ne bi dolazilo do neispravnosti.

VAŽNO: molimo pratite upute za postavljanje obrasca u pisač, kao što je naznačeno na zaslonu aplikacije.

Slika 1: Neuredno ispisana Potvrda (neispisana prva stranica i preklopljena i izvrnuta zadnja stranica naličja obrasca)

Slika 2: Ispravno ispisana Potvrda sa zaštitnom naljepnicom

Ujedno podsjećamo da je za izdavanje dokumenta potrebno zatražiti Zahtjev za ispitivanje vozila ili broj šasije ispitanog vozila, te identifikacijsku ispravu kako bi se moglo evidentirati kome je potvrda izdana. Izdavanje se ne naplaćuje. Kao zaštita dokumenta koji se izdaje, koristi se zaštitna naljepnica koja se vodi na skladištu svake stanice kao i ostali dokumenti koji su označeni serijskim brojem prema kojem se i evidentiraju.

Na ispisani obrazac potrebno je nakon provjere ispravnosti ispisa zalijepiti zaštitnu naljepnicu u lijevi donji dio Potvrde na točno označeno mjesto za naljepnicu.

Naglašavamo da polovica naljepnice mora biti na prednjem dijelu, a druga polovica na poleđini obrasca (Slika 3. i Slika 4.).

Slika 3. Prikaz mjesta za lijepljenje naljepnice na prednjoj strani ADR Potvrde 

 

Slika 4. Prikaz lijepljenja naljepnice na ADR Potvrdu

Na skladištu svake stanice za tehnički pregled vozila potrebno je imati dovoljan broj obrazaca i zaštitnih naljepnica.

Za sve dodatne informacije molimo vas da se obratite u CVH, Odjel za ispitivanje vozila, putem telefona na broj 01/6379-200 ili na e-mail: adr@cvh.hr.

S poštovanjem,

Pomoćnik Uprave za tehničke poslove:

dr. sc. Goran Pejić, dipl. ing.

Kontakti